Vinotéka
Máte rádi dobré víno, víte, že si je chcete opravdu vychutnat, a proto u Vás i déle vydrží? Právě pro Vás je samostatná vinotéka dobrou volbou. Velikost a typ je jen na Vás.

Kvalitní vinotéka by měla splňovat tato pravidla:
Konstantní teplota pro archivaci je v rozmezí 10-14°C. Mějte vinotéku plnou minimálně z 50%, to má vliv na kumulaci teploty uvnitř. Proto si vždy pořizujte velikostně přiměřenou vinotéku.
Správná vlhkost těsně nad 50% je ideální. Při nižší vlhkosti dochází k vysušení korku a naopak při vysoké vlhkosti mohou v korku vznikat plísně. Nebojte se pořizovat víno s plastovým uzávěrem, protože ten je pro víno ideální. Pro archivaci vína jsou nejlepší vinotéky s plnými dveřmi. U interiérových vinoték se skleněnými dveřmi je důležité mít dveře vakuované s UV filtrem. Jedině tak je zabezpečeno víno před oxidací a zráním a tím změnou kvality.
Lahve by při uskladnění měli být uchráněny před vibracemi. Případné vibrace dávají vzniknout usazeninám a ty se rozpouští do vína. Hlavně archivační vína pro delší skladování se tak mohou znehodnotit. Kvalitní vinotéky mají kompresory usazeny ve speciálních gumových silentblocích, které veškeré vibrace pohltí.
Opravdový požitek z vína však není jen o vinotéce, ale i o dokonalé možnosti servírovat víno správným způsobem. I v tomto směru jsme schopni Vám nabídnout více.